Control Cruiser campagne

Eindelijk een manier om voorbeeldige chauffeurs in je straat te bedanken. Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Torhout blijft er helaas niet van gespaard.

Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Wie een control cruisers bordje of affiche wil hangen aan zijn/haar huis om de control cruisers in hun straat te bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag kan dit afhalen in het Stadskantoor. In Torhout kunnen de borden opgehaald worden op dienst Ruimte tijdens de openingsuren. (zolang de voorraad strekt)

Gepubliceerd op donderdag 26 september 2019 9.50 u.