Cambio bestaat 5 jaar in Torhout

Op 12 januari vierde Cambio feest in Torhout. Het autodeelplatform - met een wagen aan het station en aan het Stadskantoor - bestaat namelijk 5 jaar. En het platform is succesvol, want steeds meer bewoners vinden de weg naar dit autodeelsysteem.

Het Lokaal Bestuur Torhout maakt sinds januari 2018 gebruik van de diensten van Cambio. Sinds dat moment vind je hier 2 Cambiovoertuigen. Eentje aan het Stadskantoor en eentje aan het station.

Stijgend succes in Torhout

In de voorbije vijf jaar is het gebruik van de Cambiovoertuigen enorm gegroeid in Torhout.

  • 2018: 62 ritten, goed voor 5.622 km.
  • 2019: 385 ritten, goed voor 18.700 km.
  • 2020: 403 ritten, goed voor 20.447 km.
  • 2021: 556 ritten, goed voor 37.165 km.
  • 2022: 491 ritten, goed voor 29.843 km.

Zelfs tijdens corona zagen we het gebruik van de Cambiovoertuigen groeien. Er komen ook elk jaar heel wat gebruikers bij waardoor de Cambiofamilie in Torhout steeds verder aangroeit.

De gemiddelde afstand per wagen neemt ook toe. Bewoners gebruiken de deelvoertuigen meer en meer voor verdere verplaatsingen.

Voordelen van Cambio

Het gebruik van een deelwagen heeft heel wat voordelen. Zo is het kostenbesparend want een eigen auto kost veel geld, zeker als hij stilstaat. Maar autodelen is ook milieubewust, gemakkelijk, zorgeloos, flexibel,…

Naast deze individuele voordelen biedt Cambio comfortabele voertuigen, met of zonder kinderzitje, en kan je binnen Torhout overal gratis parkeren met een Cambiowagen.

Een Cambio abonnement heeft ook voordelen in andere steden en gemeenten. Als gebruiker kan je ook daar gebruikmaken van een Cambiovoertuig, bijvoorbeeld na een ritje met de trein.

Cambio gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud, eventuele herstellingen, het poetsen van de wagen, de keuring en de verzekering van de wagen. Dit wordt allemaal geregeld door Cambio.

Interesse? Meer info vind je op www.torhout.be/autodelen-cambio of www.cambio.be

Gepubliceerd op maandag 16 januari 2023 8.30 u.