Buitenspeelmaand

Buitenspeeldag wordt Buitenspeelmaand! 

Dit jaar wordt de Buitenspeeldag omgedoopt tot Buitenspeelmaand zodat er nóg meer buitengespeeld wordt!

Tijdens de maand mei staat er van alles op het programma: een dinozoektocht op de verschillende wijken, kampenbouwwedstrijd, kleurwedstrijd en een online workshop van de Kinderboerderij. 


Workshop Kinderboerderij 👇🏻

Ga samen met onze kinderboerderij aan de slag met afval!

Als je thuis een wc-rol, een eierdoosje en een PET-fles van 1,5 liter, een schaar, wat potgrond en zaadjes (sla/radijs/tomaat) hebt kan je zonder problemen meedoen.

Check de video hieronder voor instructies!


Dinozoektocht in alle Torhoutse wijken


Vanaf zaterdag 1 mei kan je een maand lang dino's spotten in alle Torhoutse wijken!

Deelnemen? 

Download de kaart hieronder en zoek je eigen wijk: alle Torhoutse wijken zijn erop terug te vinden! Onderaan deze pagina vind je ook de 'dinochecklist' met tips waar je de dino's per wijk kan terugvinden. Opgelet: tijdens je wandeling kan je ook dinokleurplaten spotten, wees dus op je hoede!


Maak kans op een buitenspeelpakket!

Ga je mee op speurtocht? Dan maak je kans op één van onze 30 buitenspeelpakketten! De pakketten zijn gevuld met kwaliteitsvol spelmateriaal: een voetbal, springtouw, kegels, stoepkrijt... Ideaal om buiten te spelen dus!

Neem tijdens je zoektocht een leuke foto en stuur ze door naar het Instagramaccount '@BuitenspeelmaandTorhout'. Uit alle inzendingen trekken we wekelijks 10 winnaars!

Heb je geen Instagramaccount? Stuur dan je foto door naar jeugddienst@torhout.be. 


Kampenbouwwedstrijd

Naast de dinozoektocht kan je ook deelnemen aan onze kampenbouwwedstrijd: bouw je eigen kamp in je tuin, op je terras, in je buurt,... en toon ons je creativiteit!


Maak kans op een kampenbouwpakket!


Klaar met bouwen en trots op je kamp? Stuur ons dan een foto van je creatie via het Instagramaccount '@BuitenspeelmaandTorhout'. Uit alle inzendingen trekken we in totaal 10 winnaars.

Heb je geen Instagramaccount? Stuur dan je foto door naar jeugddienst@torhout.be.


Kleurplaat

Alle gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar ontvangen binnenkort twee kleurplaten in hun brievenbus. Kleur hem in, hang hem aan je raam en maak zo de dinowandeling nog zichtbaarder! Wie weet bellen we wel bij je aan met een buitenspeelpakket!

Wil je een extra kleurplaat?
Ga dan zeker even langs in het Vrijetijdshuis tijdens de openingsuren.