Buitenspeeldag wordt Buitenspeelmaand!

De jeugd- en sportdienst dopen de Buitenspeeldag dit jaar om tot 'Buitenspeelmaand Torhout'. Aangezien het nog steeds niet mogelijk is om een (kleinschalig) evenement te organiseren wordt het concept dit jaar helemaal omgegooid.

Tijdens de maand mei staat er van alles op het programma: een dinozoektocht op de verschillende wijken, een heuse kampenbouwwedstrijd, een kleurwedstrijd en een online workshop van de Kinderboerderij. Daarnaast wordt het Goe Gespeeld-charter hernieuwd op - hoe kan het ook anders - Buitenspeeldag op woensdag 21 april.

Buitenspeeldag wordt Buitenspeelmaand

Aangezien mensen samenbrengen nog steeds afgeraden wordt, slaan de jeugd- en sportdienst en de Kinderboerderij de handen in elkaar om tijdens de maand mei een alternatief te voorzien. Met 'Buitenspeelmaand Torhout' worden kinderen tijdens de maand mei extra aangemoedigd om buiten te spelen.

Ontdek Buitenspeelmaand Torhout op Instagram

Deelnemen aan de Buitenspeelmaand? Ga op zoek naar de buitenspeelkaart van Torhout. Die vind je via het Instagramaccount 'Buitenspeelmaand Torhout'.

Zoek je eigen wijk op de kaart en volg de tips om in jouw wijk kleurrijke dino's te ontdekken tijdens de dinozoektocht. Neem een foto van je zoektocht en stuur deze door naar het Instagramaccount '@BuitenspeelmaandTorhout'. Uit de inzendingen trekt de jeugddienst wekelijks enkele winnaars. De leuke wijkenkaart is een illustratie van de jonge Torhoutse creatieveling Bruno Dedeyne, met zijn eigen bedrijfje Studio Lam.

Geen Instagram? Download hier de buitenspeelkaart

Bouw je eigen kamp!

Naast de dinozoektocht kan je ook deelnemen aan de kampenbouwwedstrijd: bouw je eigen kamp in je tuin, op je terras, in je buurt,… en stuur je foto naar het Instagramaccount 'Buitenspeelmaand Torhout'. Zo maak je ook kans op één van de vele kampenbouwpakketten!

Kleurplaat en buitenspeelpakketten

Daarnaast krijgen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar een kleurplaat toegestuurd. Kleur hem in, hang hem aan je raam en maak zo de dinowandeling nog zichtbaarder! Wil je een extra kleurplaat? Deze kan je afhalen in het Vrijetijdshuis tijdens de openingsuren.

Deelnemers aan de zoektocht, kampenbouwwedstrijd of kleurwedstrijd maken kans op een buitenspeel- of kampenbouwpakket vol leuk spelmateriaal!

Workshop Kinderboerderij Torhout

Vanaf woensdag 21 april - Buitenspeeldag dus - vind je via www.torhout.be/buitenspeelmaand een workshop van de Kinderboerderij.

Als je thuis een wc-rol, een eierdoosje en een PET-fles van 1,5 liter, een schaar, wat potgrond en zaadjes (sla/radijs/tomaat) hebt kan je zonder problemen meedoen. De workshop blijft tijdens de volledige Buitenspeelmaand online staan en kan je dus zeker ook op een later moment uitproberen.

Wijkspeelpleintjes zoeken meters en peters

Het lokaal bestuur is op zoek naar meters en peters die de wijkspeelpleintjes onder hun vleugels willen nemen en de brug willen vormen tussen de wijk en het lokaal bestuur. Als meter of peter check je minstens elke maand het speelpleintje op eventuele gebreken: is er vandalisme of woekert het onkruid? Zijn er andere problemen of is alles naar wens? Elke maand vul je een kort webformulier in met je observaties. Specifieke kennis is niet nodig: een portie gezond verstand volstaat! Daarnaast doet een gespecialiseerde firma een grondige, technische controle van de toestellen.

Ook is er goed nieuws voor de bewoners rond het Rozenplein en de Windmolenstraat want de werken aan de speelpleintjes Windmolenstraat en Rozenplein starten eind april.

Lees hier alle info na over de Buitenspeelmaand

Gepubliceerd op woensdag 21 april 2021 14 u.