Blue-Bikepunt Torhout groeit sterk

Naast de fietsenstalling aan het station van Torhout vind je de bekende blauwe Blue-Bike fietsen terug. In het Torhoutse Blue-Bikepunt kunnen pendelaars 24 uur op 24 voor 1,15 euro een fiets ontlenen.

Het Blue-Bikepunt is enorm succesvol in Torhout. Zo kende het in 2019 een groei van maar liefst 40%.

Sterke groei

In 2018 werden met de blauwe Blue-Bike fietsen 521 ritten afgelegd. In 2019 waren dit 731 ritten, een sterke groei van 40% of 210 ritten. Vooral in het najaar van 2019 (september tot en met december) werden de Blue-bikes opmerkelijk meer gebruikt in vergelijking met 2018.

Fietsen blijven toegankelijk

Het Blue-Bikepunt is ook tijdens de coronaperiode toegankelijk voor gebruikers. Aangezien het onmogelijk is om alle Blue-Bikes voor en na gebruik te desinfecteren wordt er aan gebruikers gevraagd om zelf voorzorgsmaatregelen te nemen. Was je handen grondig voor en na het gebruik van de fiets en hou afstand aan het punt. Ben je nog geen gebruiker? Inschrijven kan op dit moment enkel online en niet aan het Blue-Bikepunt.

Cambio en CoopStroom

Het station van Torhout biedt niet enkel plaats aan het Blue-Bikepunt. Je vindt er ook Cambio en CoopStroom deelvoertuigen terug. Als abonnee van Cambio kan je over heel Vlaanderen gebruikmaken van deze deelvoertuigen. Bij CoopStroom wordt elektrische deelmobiliteit gekoppeld aan coöperatieve zonne-energie. Meer informatie over dit systeem vind je op www.coopstroom.be.

Gepubliceerd op maandag 11 mei 2020 16.04 u.