Probeer de beweegroute op 't Hoge Water uit

Ben je op zoek naar meer beweging? Dan zetten we je graag op weg! Op zondag 28 mei werd de nieuwe beweegroute op ’t Hoge Water geopend.

Deze beweegroute kadert binnen de vier jaar durende beweegcampagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

De eerste stap is gezet

De vele stappensignalisaties in onze buurten laten zien dat elke stap telt en dat ook kleine afstanden waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap is goed voor de gezondheid.

Met de plaatsing van deze signalisaties is Torhout vorig jaar de campagne gestart. Maar ook dit jaar willen we beweegvriendelijkere buurten uitbouwen en onze inwoners motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. Daarvoor creëerden we een nieuwe beweegroute op ’t Hoge Water.

Onze nieuwe beweegroute helpt om meer te bewegen

Op zondag 28 mei is de nieuwe beweegroute op ’t Hoge Water officieel geopend. Hij bestaat uit een wandelroute met onderweg eenvoudige beweegoefeningen. De oefeningen maken gebruik van bestaande elementen in het park, zoals een zitbank, een trap…

Waarom de beweegroute? Een beweegroute doet je niet enkel meer bewegen. Je kan er ook samen met vrienden of familie naartoe en zo even het huis uit zijn. Je spieren, energie, emoties en hart hebben er deugd van. Het is een laagdrempelige, duurzame, eenvoudige, lokale en vrij toegankelijke beweegmogelijkheid om ons allen meer te laten bewegen.

Hoe herken je de beweegroute? De beweegroute start aan restaurant Chantilly, Noordlaan 21. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de wandelroute. De route herken je aan de groene pijltjes. De beweegoefeningen worden getoond op groene borden.

Voor wie is de beweegroute bedoeld? Iedereen kan gebruikmaken van de beweegroute. De oefeningen zijn leuk en laagdrempelig en daarom geschikt voor jong en oud. Mag het wat moeilijker zijn? Er zijn oefeningen van verschillende niveaus.

Hoe lang is de beweegroute? De route is 0,6 kilometer lang.

Meer info: www.10000stappen.be.

Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2023 8.02 u.