Bestel online je tickets voor de musea en activiteiten

Heel wat activiteiten zijn terug gestart vanaf 1 juli. Tickets kan je vanaf nu reserveren via de webshop!

Wil je een bezoekje brengen aan het Kasteel van Wijnendale of het Museum Torhouts Aardewerk? Wil je een frisse duik nemen in het zwembad? Pik je graag één van de zomervoorstellingen van het Cultuurcentrum of een activiteit op de Kinderboerderij mee? Tickets hiervoor kan je vanaf nu reserveren via webshop.torhout.be

Museum Torhouts Aardewerk & Kasteel van Wijnendale

Het Museum Torhouts Aardewerk opent op woensdag 1 juli coronaproof de deuren. Een week later, op woensdag 8 juli, opent het Kasteel van Wijnendale zijn deuren. Beide musea zijn open in juli en augustus van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.30 uur. In september zijn de musea open op woensdag en zondag.

Om onze bezoekers veilig te kunnen ontvangen nemen we een aantal maatregelen.

Reserveer je tickets voor de musea

Sport

Ook de deuren van de sporthal, het sportstadion en het zwembad zijn terug open voor verenigingen en individuele bezoekers. Om het veilig te houden voor sporters en medewerkers gelden een aantal voorzorgsmaatregelen. Lees zeker ook de gedragscode voor sporters na, die werd opgesteld door Sport Vlaanderen.

Reserveer je tickets voor de Sportdienst

Zwembad

Het personeel van het zwembad staat te popelen om iedereen vanaf woensdag 1 juli opnieuw te verwelkomen. Het aantal bezoekers wordt gelimiteerd in tijd en in aantal. Op deze manier kan ieders zwembeurt veilig verlopen.

  • Van maandag tot en met zaterdag van 14 tot 15.30 uur kan je in het zwembad terecht voor het spelenbad.
  • Recreatief zwemmen kan van maandag tot vrijdag van 18 tot 19.30 uur. Op donderdag kan je ook in de ochtend recreatief zwemmen van 8 tot 9.30 uur. Op zaterdagen en zondagen is er recreatief zwemmen van 10.15 tot 11.45 uur.
  • Voor baantjeszwemmen kan je op dinsdagen en vrijdagen van 20 tot 21 uur en op zondagen van 8 tot 9.30 uur terecht in het zwembad.

Vergeet niet om je ticket en gepast geld mee te brengen voor je kleedkastje (1 euro) of de zwembad- en de frisdrankenautomaat. Er wordt tijdelijk geen geld gewisseld aan de kassa. Enkel aansluitende zwemkledij is toegestaan in het zwembad.

Reserveer je tickets voor het zwembad

Sportactiviteiten en zaalverhuur

Voor een aantal sporten kan je makkelijk online reserveren. De tennisvelden, beachvolleybalveld en het kunstgrasveld kan je makkelijk digitaal reserveren. Voor het gebruik van de terreinen voor langere periode en voor wedstrijden en competities neem je contact op met de sportdienst.

Reserveer een zaal of terrein

Cultuurcentrum de Brouckere

Cultuurcentrum de Brouckere pakt uit met enkele leuke voorstellingen en activiteiten die helemaal coronaproof zijn. Op drie donderdagen kan je er terecht voor humor, muziek of theater. De allerkleinsten en hun familie kunnen cultuur opsnuiven op twee familiezondagen. Bij voorkeur in de wondermooie tuin de Brouckere, bij regenweer in de Mast of het Cultuurcentrum. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het cultuurcentrum.

Reserveer je tickets voor het cultuurcentrum

Kinderboerderij

In de zomervakantie kan je opnieuw een bezoek brengen aan de Kinderboerderij. Hiervoor hoef je op voorhand geen reservatie te maken. Om alles veilig te laten verlopen worden er tijdens de voormiddag geen bezoekers toegelaten. Van maandag tot en met vrijdag kan je telkens van 12 tot 18 uur de helft van het domein bezoeken, de andere helft is enkel beschikbaar voor de kampen. Op zaterdag en zondag, maar ook in de week van 21 juli, is het volledige domein open van 9 tot 18 uur.

Ticket gereserveerd? Hou rekening met deze basisregels

  • Wie ziek is, blijft thuis.
  • Heb je een ticket gereserveerd en kan je niet komen wegens ziekte? Verwittig dan tijdig. Misschien kan iemand anders jouw plaats nog innemen.
  • Handen wassen met water en zeep of handen ontsmetten is verplicht.
  • Hou minimum 1,5 meter afstand van andere bezoekers buiten jouw bubbel.
  • Tickets zijn niet aan de kassa te verkrijgen, tenzij de activiteit niet uitverkocht is. Er kan enkel contactloos met de kaart betaald worden.

Heb je problemen bij het aankopen van een ticket? Neem contact op met de betrokken dienst. Zij helpen je telefonisch verder.

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 15.35 u.