Bereikbaarheid vaccinatiecentrum

De komende maanden zullen ook de inwoners van onze eerstelijnszone hun boosterprik tegen het coronavirus krijgen. De inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark zullen die prik krijgen in het Dienstenhuis Groenhove in Torhout.

De Mast, waar onze inwoners tot voor kort hun prik konden gaan halen, is ondertussen opnieuw in gebruik en kon dus niet opnieuw dienst doen als vaccinatiecentrum. Ook de huidige locatie, de huisartsenwachtpost, bleek niet geschikt om terug op grote schaal vaccins toe te dienen. Daarom werd dit keer gekozen voor het Dienstenhuis Groenhove in de Bosdreef 5 te Torhout.

Bereikbaarheid

Het Dienstenhuis Groenhove is bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer (belbus).

  • Gebruik ons plan om je route naar Dienstenhuis Groenhove met de auto uit te stippelen. De letter A toont de route vanuit Koekelare, de letter B toont de route vanuit Kortemark en de letter C staat voor Dienstenhuis Groenhove. Rij steeds aan via de Ruddervoordestraat en de Kersouwkensstraat.
  • Voor het openbaar vervoer surf je naar www.delijn.be/nl/belbus.

Vervoersproblemen? Bel de Minder Mobielen Centrale of meld je aan bij Blink vzw

Ben je van Torhout, heb je geen eigen vervoer en lukt het je niet om het openbaar vervoer te gebruiken? Kunnen familie, vrienden of buren je ook niet helpen? Dan kan je de Minder Mobielen Centrale inschakelen om je veilig naar het vaccinatiecentrum te brengen. Wie hier nood aan heeft kan contact opnemen met het Sociaal Huis via 050 22 12 33 of sociaal.huis@torhout.be. Om gebruik te maken van de Minder Mobielen Centrale betaal je eenmalig 0,50 euro verzekering per rit (1 rit = heen en terug op dezelfde dag). Per rit betaal je een onkostenvergoeding van 0,30 euro/km.

Personen met een beperkte mobiliteit (bv. rolstoelgebruikers) die op zoek zijn naar aangepast vervoer, kunnen gebruik maken van de diensten van Blink vzw. Mail info@blinktorhout.be of bel 050 21 27 23. Meer info op www.blinktorhout.be. Blink vzw werkt uitsluitend met dienstencheques waardoor je aan een gunstige prijs een beroep kunt doen op de vervoersdienst.

Opgelet! Vraag een rit met de Minder Mobielen Centrale of de vervoersdiensten van Blink vzw minstens 3 werkdagen op voorhand aan.

Inwoners van Kortemark kunnen contact opnemen met de lokale Minder Mobielen Centrale op het nummer 051 57 55 72.

Inwoners van Koekelare kunnen bellen naar 051 58 10 01 om te informeren naar de voorwaarden en mogelijkheden van de lokale Minder Mobielen Centrale. Leden van de MMC Koekelare kunnen uiteraard gewoon een beroep doen op onze diensten voor de vaccinatieritten. Niet-leden kunnen zich éénmalig lid maken (1 euro) en betalen dezelfde kilometervergoeding als de leden (0,37 euro) + een wachtvergoeding (1 euro per begonnen half uur).

Breng jij mensen naar hun prik?

Heb je een eigen wagen, wat tijd op overschot en wil je mensen met verplaatsingsproblemen naar het vaccinatiecentrum brengen? Meld je dan aan als vrijwilliger via vrijwilligers@torhout.be. Chauffeurs krijgen een kilometervergoeding van 0,30 euro/km en ze zijn verzekerd bij Taxistop voor deze ritten.

Hulp nodig? Bel of mail het vaccinatiecentrum

Ondervind je moeilijkheden bij het bevestigen van een afspraak of heb je specifieke vragen over je vaccinatie? We helpen je graag verder.

  • Telefonisch: je kan steeds terecht op het nummer 050 89 36 99.
  • Via e-mail: Mailen kan naar vaccinatie@torhout.be. Stuur je een mailtje? Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer zodat de medewerkers je snel kunnen verder helpen.

Het callcenter is elke werkdag bereikbaar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur.

Opgelet, ter plaatse in de vaccinatiecentra is er geen helpdesk meer, dus langskomen met vragen is niet meer mogelijk.

Er zijn wegenwerken aan de gang, check voor de laatste stand van zaken steeds www.torhout.be/wegenwerken of bel 050 22 11 39.