Bereikbaarheid vaccinatiecentrum

De 2 vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Houtland en Polder, Konijnenbos in Gistel en Dienstenhuis Groenhove in Torhout, sloten ondertussen de deuren. Iedere inwoner heeft ondertussen de kans gekregen om zijn of haar prik(ken) te laten zetten. Vanaf nu wordt alles gecentraliseerd op één locatie voor de hele eerstelijnszone, nl. site Thor in Torhout. Inwoners van Torhout, Koekelare, Kortemark, Gistel, Ichtegem en Oudenburg die nog een prik nodig hebben, kunnen daar terecht.

Bereikbaarheid

Het is gelegen in de Industrielaan 15. De locatie is bovendien makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Voor de dienstregeling van het openbaar vervoer surf je naar www.delijn.be/nl/belbus.

Vervoersproblemen? Bel de Minder Mobielen Centrale of meld je aan bij Blink vzw

Ben je van Torhout, heb je geen eigen vervoer en lukt het je niet om het openbaar vervoer te gebruiken? Kunnen familie, vrienden of buren je ook niet helpen? Dan kan je de Minder Mobielen Centrale inschakelen om je veilig naar het vaccinatiecentrum te brengen. Wie hier nood aan heeft kan contact opnemen met het Sociaal Huis via 050 22 12 33 of sociaal.huis@torhout.be. Om gebruik te maken van de Minder Mobielen Centrale betaal je eenmalig 0,50 euro verzekering per rit (1 rit = heen en terug op dezelfde dag). Per rit betaal je een onkostenvergoeding van 0,30 euro/km.

Personen met een beperkte mobiliteit (bv. rolstoelgebruikers) die op zoek zijn naar aangepast vervoer, kunnen gebruik maken van de diensten van Blink vzw. Mail info@blinktorhout.be of bel 050 21 27 23. Meer info op www.blinktorhout.be. Blink vzw werkt uitsluitend met dienstencheques waardoor je aan een gunstige prijs een beroep kunt doen op de vervoersdienst.

Opgelet! Vraag een rit met de Minder Mobielen Centrale of de vervoersdiensten van Blink vzw minstens 3 werkdagen op voorhand aan.

Inwoners van Kortemark kunnen contact opnemen met de lokale Minder Mobielen Centrale op het nummer 051 57 55 72.

Inwoners van Koekelare kunnen bellen naar 051 58 10 01 om te informeren naar de voorwaarden en mogelijkheden van de lokale Minder Mobielen Centrale. Leden van de MMC Koekelare kunnen uiteraard gewoon een beroep doen op onze diensten voor de vaccinatieritten. Niet-leden kunnen zich éénmalig lid maken (1 euro) en betalen dezelfde kilometervergoeding als de leden (0,37 euro) + een wachtvergoeding (1 euro per begonnen half uur).

Breng jij mensen naar hun prik?

Heb je een eigen wagen, wat tijd op overschot en wil je mensen met verplaatsingsproblemen naar het vaccinatiecentrum brengen? Meld je dan aan als vrijwilliger via vrijwilligers@torhout.be. Chauffeurs krijgen een kilometervergoeding van 0,30 euro/km en ze zijn verzekerd bij Taxistop voor deze ritten.

Hulp nodig? Bel of mail het vaccinatiecentrum

Ondervind je moeilijkheden bij het bevestigen van een afspraak of heb je specifieke vragen over je vaccinatie? We helpen je graag verder.

  • Telefonisch: je kan steeds terecht op het nummer 050 89 36 99. Het callcenter is in juli en augustus bereikbaar op dinsdag- en vrijdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Vanaf september 2022 wordt deze dienstverlening uitgebreid, meer info daarover volgt.
  • Via e-mail: Mailen kan naar vaccinatie@torhout.be. Stuur je een mailtje? Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer zodat de medewerkers je snel kunnen verder helpen.

Opgelet, ter plaatse in de vaccinatiecentra is er geen helpdesk meer, dus langskomen met vragen is niet meer mogelijk.

Er zijn wegenwerken aan de gang, check voor de laatste stand van zaken steeds www.torhout.be/wegenwerken of bel 050 22 11 39.