Bebloemingswedstrijd 2020

Het Lokaal Bestuur Torhout wil de stad graag letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseert het ook in 2020 een bebloemingswedstrijd waaraan alle inwoners gratis kunnen deelnemen.

Het reglement schrijft voor dat de tuin of de gevel goed zichtbaar moet zijn vanop de openbare weg. Je kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:

  • de gevelversiering;
  • de voortuin (klein);
  • de voortuin (middelgroot);
  • de voortuin (groot);
  • de hoeveverfraaiing;
  • de ecologische voortuin.

Met deze laatste categorie belonen we mensen die zich inzetten om de natuur mee een duwtje in de rug te geven in hun eigen voortuin. De jury zal voor de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Heb je geen eigen tuin of geen groene vingers, maar geniet je tijdens je wandeling of fietstocht van een pareltje in de omgeving? Geef de juiste locatie van deze tuin door via onthaal@torhout.be. Zo kunnen we de bewoners van deze 'passagetuintjes' in de bloemetjes zetten.

Wil je deelnemen?

Door het coronavirus wordt de bebloemingswedstrijd dit jaar wat aangepast. Wil je deelnemen aan de wedstrijd? Bezorg ons een foto van je tuin. De jurering zal op basis van deze foto gebeuren.

Foto's inzenden kan tot en met maandag 31 augustus 2020 via onthaal@torhout.be

Elke deelnemer ontvangt een prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar. De mooiste tuinen plaatsen we nog eens extra in de spotlights via onze Facebookpagina.

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 8 u.