Bebloemingswedstrijd 2019

Als stadsbestuur willen we onze stad letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseren we ook in 2019 opnieuw een bebloemingswedstrijd waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Het reglement schrijft voor dat de tuin of de gevel die voor keuring in aanmerking komt goed zichtbaar moet zijn van op de openbare weg.

U kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:

  • de gevelversiering
  • de voortuin (klein, middelgroot en groot)
  • de hoeveverfraaiing
  • de ecologische voortuin

Met de laatste categorie willen we mensen belonen die zich inzetten om de natuur mee een duwtje in de rug te geven in hun eigen voortuin. De jury zal voor de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen. De datum ervan wordt niet bekendgemaakt.

Ook deelnemen?

Inschrijven kan nog t.e.m. 30 juni 2019 via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B. Elke deelnemer ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Lieve Vancoillie, via onthaal@torhout.be of 050 22 11 22. 

 

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2019 9.57 u.