Autodelen Cambio

Sinds januari 2018 zijn er Cambiovoertuigen beschikbaar in Torhout. Aan het station en aan het stadskantoor vind je 2 voertuigen van Cambio terug.

Wat is autodelen?

Wie een auto deelt, maakt met meerdere mensen gebruik van één auto. Jij gebruikt de auto wanneer jij hem nodig hebt. Wanneer je de wagen niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken.

Autodelen is een alternatief voor een eigen wagen, samen met samen met te voet, per fiets en trein-tram-bus. Door te delen creëren we meer mobiliteit met minder wagens. Auto’s kunnen ontzettend handig zijn, maar hun huidige ecologische bandafdruk kan kleiner.

Cambio biedt een autodeelsysteem aan dat steeds een eerlijke prijs voor iedereen garandeert. Zo hopen we samen met onze leden een lokaal steentje bij te dragen aan een betere planeet.

Hoe werkt autodelen met Cambio?

Wie bij Cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een Cambio-wagen reserveren kan 24/7 via de CambioApp. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto bij de start van zijn/haar reservatie af aan de standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de CambioApp.

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik (tijd en kilometers). Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof, …), vaste kosten vallen weg. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Wat zijn de voordelen van cambio?

Autodelen met Cambio heeft heel wat voordelen:

 • Cambio is goed voor je portemonnee: een eigen auto kost geld, ook als hij stilstaat. Met Cambio betaal je enkel voor je auto als je die nodig hebt. Rij je minder dan 11.000 km per jaar? Dan bespaar je al gauw honderden tot duizenden euro’s per jaar.
 • Autodelen is milieubewust: autodelen geeft niet alleen zuurstof aan je budget, maar ook aan je buurt. Elke Cambio-wagen vervangt tot 14 particuliere auto's.
 • Cambio is gemakkelijk: je inschrijven, de CambioApp downloaden, reserveren, rijden en achteraf betalen. Een auto, waar en wanneer je wilt. Van stadswagen tot monovolume. Simple as that.
 • Autodelen met Cambio is rijden zonder zorgen: onderhoud, herstellingen, wasbeurten, keuring, complete verzekering,... Cambio verlost je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt. Jij rijdt met een veilige recente wagen, wij doen de rest.
 • Cambio is flexibel want Cambio gebruik je wanneer en zolang je wil. Frequent of sporadisch. Voor één uur, een dag of langer. Ook het wagentype waarvoor je kiest is flexibel: van kleine stadswagen of leuke bestelwagen tot ruime zevenzitter, wat de dag ook brengt.
 • Cambio gebruik je waar en waarheen je wil. Je vindt een standplaats in jouw buurt, of elders in België. Ons wagenpark bestaat uit meer dan 2.000 wagens in meer dan 80 steden en gemeenten.
 • Bij Cambio heb je verschillende modellen ter beschikking: kiezen zonder verliezen, dat is pas luxe. Het wagenpark van Cambio bestaat uit verschillende modellen en mogelijkheden. Zo heb je steeds een wagen op maat van jouw verplaatsing.
 • Met Cambio kan je gratis parkeren want jouw wagen heeft een gereserveerde standplaats. Je haalt de wagen af op deze plek en zet hem op dezelfde standplaats terug bij het einde van je rit. Zoeken naar een vrije parkeerplaats behoort dankzij Cambio tot het verleden. Bovendien geeft onze parkeerkaart autodelen je toelating om gratis te parkeren in de stad waar de auto z'n standplaats heeft.
 • Cambio is altijd bereikbaar. Wij helpen je graag verder om een reservatie te verlengen, in te korten of te annuleren. Dit kan heel gemakkelijk in de CambioApp en onze reservatiecentrale is 24/7 bereikbaar. Ook met klachten of in geval van pech of ongeval kan je steeds telefonisch bij ons terecht.

Wanneer is autodelen met Cambio interessant?

Cambio autodelen is financieel interessant voor wie op jaarbasis minder dan 11.000 km rijdt. Neem een kijkje op www.cambio.be/hoeveel-kost-het en reken zelf na hoeveel je kan uitsparen.

Rij je meer dan 11.000 km per jaar? Dan valt het financiële voordeel misschien weg, maar je geniet natuurlijk wel van een auto waar je zelf amper omkijken naar hebt. En je draagt jouw steentje bij aan een duurzamere maatschappij.

Cambio is zeker ook interessant voor heel wat bedrijven en organisaties; voor dienstverplaatsingen of om grotere stukken te leveren. Zeker voor organisaties waarvan de werknemers maar af en toe de baan op moeten, kan Cambio een goed alternatief zijn voor de firmawagen of als poolwagen.

Is Cambio voor jou een logische keuze? Doe de test op cambio.be via www.cambio.be/doe-de-test

Wat is het aanbod?

Met Cambio kies je een wagen op maat afhankelijk van je verplaatsing: een stadswagen om je boodschappen thuis te krijgen, een bestelwagen met wat meer om het lijf, of een wagen die comfort biedt tijdens lange ritten.

Als Cambio-gebruiker ben je altijd met een recente wagen én goed verzekerd op weg. Cambio-auto's worden regelmatig onderhouden en gekuist. Jij rijdt, wij doen de rest. Het volledige wagenpark ontdek je hier www.cambio.be/nl-vla/ons-wagenpark.

Alle info over elektrisch rijden vind je hier: www.e-cambio.be.

Hoe start je met autodelen?

 • Registreer je via cambio.be
  Via www.cambio.be vind je een abonnementsformule die bij jou past. Daarna kan je lid worden: hou je identiteitskaart en rijbewijs dan alvast bij de hand en registreer je online. Eenmaal Cambio je abonnement heeft geactiveerd, kan je de baan op.
 • Download de app en reserveer je eerste rit.
  Nog een korte pitstop langs je app-store om de CambioApp te installeren en reserveren maar. Last-minute of lang op voorhand. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je hebt toegang tot alle Cambio-wagens in België. Hup, je moest al weg zijn.
 • Haal je auto af op de standplaats.
  Open je gereserveerde auto met de CambioApp en geniet van de rit zolang je wil: een uur, enkele uren, een dag, een week of langer. Jouw auto, jouw vrijheid. Na gebruik plaats je hem terug op z'n vaste standplaats; zoeken naar een vrij parkeerplekje is dankzij Cambio verleden tijd voor jou.
 • Betaal in functie van je gebruik.
  Maandelijks ontvang je een gedetailleerde factuur (met een overzicht van al je ritten) in je mailbox en wordt er afgerekend. Je betaalt per kilometer en aantal gereden uren. Dankzij de zelf bepaalde gebruikslimiet kom je nooit voor verrassingen te staan.