Atletiekpiste in het nieuw

Een loopje placeren in de zon? Dat kan voor onze verenigingen binnenkort weer op onze vernieuwde atletiekpiste. Na 20 jaar kreeg de atletiekpiste een verdiende renovatie. De werken zijn volop bezig en zullen half mei afgerond worden.
De atletiekpiste was net 20 jaar oud en dus aan renovatie toe. Sport Vlaanderen bood ons vorig jaar een subsidieproject, waarbij zij via een raamcontract de aanbesteding organiseren. De werken zijn nu voor 60% gesubsidieerd.
 

Vernieuwing

Timing 

De aannemer Sportinfrabouw startte het renovatieproject begin maart op. Omdat er een aantal verzakkingen waren en de ondergrond onvoldoende vlak was, werd zowel de toplaag als de ondergrond van de piste volledig uitgebroken. Ook het rioolstelsel vertoonde verregaande slijtage en werd vernieuwd.
In de week van 8 april wordt het nieuwe asfalt gegoten. Vanaf 22 april komt men de kunststoftoplaag gieten, als het droog en warm genoeg is. Daarna moet nog de belijning voor de mogelijke loopnummers en de omheining aangebracht worden. De Vlaamse atletiekliga komt de piste keuren en dan kan ze ingelopen worden.

In het nieuw

Deze investering kost om en bij de 745.000 euro.
Vorige winter vernieuwden we ook de verlichting aan de piste. De loop- en atletiekverenigingen en de scholen zullen zo terug voor vele jaren in optimale omstandigheden hun sport zullen kunnen beoefenen.
Gepubliceerd op donderdag 11 april 2024 11.34 u.