Asbest voortaan veilig verpakt en aan huis opgehaald!

In het kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen werken Torhout en MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Om de risico’s voor jezelf, de andere bezoekers en het personeel in de recyclageparken te beperken, moet je voortaan asbest verpakt naar het recyclagepark brengen. Daarnaast is er ook een nieuwe dienstverlening waarmee je asbest voordelig aan huis kan laten ophalen.

In heel wat oudere gebouwen, tuinhuizen en stallen is asbest gebruikt. Door veroudering wordt dit materiaal broos, fragiel en breekbaar. Het asbestcement verliest hierdoor zijn binding waardoor er asbestvezels kunnen vrijkomen en het zijn die vezels die een risico voor de gezondheid vormen.

Breng het verpakt naar het recyclagepark

Vanaf 1 januari 2020 moet je asbest verpakt naar het recyclagepark brengen. De asbestzak koop je in het recyclagepark via de betaalzuil met je identiteitskaart of bij MIROM Roeselare. Asbest kan je aanleveren onder de oranje groep. Particulieren hebben voor de aanvoer van afvalstoffen onder de oranje groep tot 1.000 kg vrijstelling per gezin per jaar. Breng je het asbest onverpakt of in een verkeerde verpakking naar het recyclagepark, dan krijg je geen toegang.

Laat het ophalen aan huis

Heb je geen vervoer, gaat het over een grotere hoeveelheid asbest of breng je het liever niet zelf naar het recyclagepark? Dan kan je asbest voortaan ook aan een voordelig tarief laten ophalen aan huis. 

Meer info: www.mirom.be/asbest

Gepubliceerd op donderdag 16 januari 2020 10.22 u.