Annulatie zitdagen belastingaangifte

In de huidige coronacrisis wil FOD Financiën de veiligheid van iedereen garanderen. Daarom is besloten om dit jaar alle sessies voor het invullen van de aangifte te annuleren.

Indienen van de belastingaangifte

Aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Zijn je gegevens juist en volledig? Dan moet je niets doen. Je zult automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je ze corrigeren, in Tax-on-web (via MyMinfin), of via het papieren antwoordformulier.

Hulp bij het invullen

Vind het antwoord op uw vraag

  • Bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur).

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om de aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zult de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Om de veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Gepubliceerd op woensdag 15 april 2020 9.32 u.