Maatregelen op begraafplaatsen

Begraafplaatsmedewerker aanwezig

De begraafplaatsen zijn altijd toegankelijk. Op het Stiltepark in de Warandestraat is er op weekdagen van 8 tot 16.30 uur een begraafplaatsmedewerker aanwezig die je graag verder helpt met al je vragen. Ook op 1 en 2 november is de medewerker aanwezig en bereikbaar. Het telefoonnummer van de begraafplaatsmedewerker staat vermeld aan de ingang van het Stiltepark.

Maatregelen voor minder mobiele mensen

Voor minder mobiele mensen stellen we aan de ingang van de begraafplaats rolstoelen en rollators ter beschikking in de afscheidsruimte. Wie toch problemen heeft om op de gewenste bestemming te geraken kan de begraafplaatsmedewerker opbellen, die je verder zal helpen.

Om de rust en de veiligheid van de bezoekers te garanderen worden auto's niet toegelaten op het Stiltepark. Aan de ingang van het Stiltepark voorzien we extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. We voorzien ook extra fietsenstallingen en raden iedereen dus aan om met de fiets naar de begraafplaats te komen. 

Namenregister in de afscheidsruimte

Om het graf van je dierbaren gemakkelijk terug te vinden, wordt in de afscheidsruimte een namenregister ter beschikking gesteld.

Bebloeming

Onze begraafplaatsen zijn groene oases van rust en sereniteit. Rond Allerheiligen wordt het groen opgefleurd met bloemen ter nagedachtenis van de mensen die ons verlieten. Aan de ingang van de begraafplaatsen vind je ook dit jaar gratis bloempothouders. Deze voorkomen het omvallen van de chrysanten. Het is niet toegelaten om bloemen in te graven. We verwijderen de bloemen en bloemstukken vanaf maandag 4 december.

Afvalbakken

Op de begraafplaats vind je op verschillende plaatsen afvalbakken. De grote bakken zijn bestemd voor groenafval. In de kleinere bakken kan je terecht met restafval, in de blauwe afvalcontainers hoort PMD-afval. Door het scheiden van deze drie fracties vermijden we onnodige sorteer- of stortkosten.