Activiteiten

Rondleidingen Oud Kerkhof

Op zaterdag 4 november herstart de reeks rondleidingen op het Oud Kerkhof in de Bruggestraat. De rondleidingen laten telkens een ander aspect van de begraafplaats aan bod komen. Dit jaar is het thema: 'Onderhoud en herstel van graftekens: een haalbare kaart!'

  • De rondleidingen starten om 10.30 en om 14 uur aan de ingang van het Oud Kerkhof (hoek Bruggestraat en Sint-Jozefstraat).
  • We beperken de rondleidingen tot maximum 20 personen.
  • Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan in het Vrijetijdshuis (Markt 1), via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Concessie nemen op Oud Kerkhof

Om een concessie te nemen op een grafzerk op het Oud Kerkhof kan je terecht bij de dienst Burgerzaken in het stadskantoor. Deze concessies zijn gratis. Wie een concessie neemt, engageert zich wel om de grafzerk in goede conditie te brengen en te houden. Na restauratie kan je kiezen voor bijzetting in het graf via urnen. Dit op voorwaarde dat het grafteken in goede staat is. Wie een beschermde grafzerk renoveert, kan ook rekenen op subsidies vanuit Onroerend Erfgoed.

Tijdens de rondleiding hoor je wat een restauratie van een grafzerk op het Oud Kerkhof inhoudt, wat dit kan kosten en wie dat kan uitvoeren. Interessant voor iedereen, maar zeker voor mensen die twijfelen om de vergunning op het familiegraf te verlengen.

Wat warmte tijdens deze periode

Wie tussen 29 oktober en 1 november een bezoek brengt aan de begraafplaats het Stiltepark kan genieten van een kop warme soep gemaakt in de keuken van ons Woonzorgcentrum Sint-Augustinus. In de namiddag zal er koffie en warme chocolademelk ter beschikking zijn voor de bezoekers. De bedeling van de soep, koffie en chocolademelk zal gebeuren in samenwerking met Tordale.

Reveil

Torhout neemt opnieuw deel aan Reveil. Op 1 november om 16 uur brengt onze stadsdichter Marc Coulier een aantal sfeervolle gedichten uit zijn oeuvre. Woord en saxofoonmuziek wisselen elkaar af bij dit ingetogen moment op Allerheiligen op ons Stiltepark.