Aftellen naar de wegenwerken in de Kortemarkstraat

De stadskernvernieuwing draait op volle toeren. De nutswerken in de Rijselstraat zijn reeds opgestart. Met het oog op de kerstvakantie zijn de werken even afgerond. Na de kerstvakantie starten de nutswerken terug op. Ook de wegenwerken in de Kortemarkstraat starten dan op.

Startschot wegenwerken

Op maandag 4 januari 2021 wordt er gestart met de rioleringswerken in de Kortemarkstraat.

Hoe ziet de planning er precies uit?

  • Op de eerste dag wordt de signalisatie geplaatst.
  • Van zodra de signalisatie op punt staat, wordt een deel van de Kortemarkstraat ter hoogte van de Vredelaan opgebroken en worden er bemalingsfilters geplaatst. De nutsmaatschappijen zullen op het kruispunt nog een aantal kleine aanpassingen uitvoeren in functie van de plaatsing van de riolering.
  • Nadat de nutsleidingen zijn aangepast, zal de aannemer starten met de aanleg van de riolering. Begin februari 2021 zal de riolering ter hoogte van het kruispunt met de Vredelaan aangelegd zijn en zal men in rechte lijn werken richting het kruispunt met de Karel de Ghelderelaan. Na de aanleg van de riolering worden de woningen over gekoppeld op de nieuwe riolering en starten de werken aan de bovenbouw.
  • In de Karel de Ghelderelaan, ter hoogte van de Kortemarkstraat, zal een constructie gebouwd worden in de rijweg. Om de verbinding met de Kortemarkstraat te kunnen behouden zal de aannemer een tijdelijke weg in asfalt aanleggen. De tijdelijke weg zal voldoende breed zijn zodat auto's, fietsers en voetgangers veilig kunnen passeren. Deze werken staan in februari 2021 gepland.

Stand van zaken nutswerken

De Watergroep voorziet om in februari 2021 een nieuwe leiding aan te leggen in de Gitsstraat vanaf de Hertog van Arenbergstraat tot de Kortemarkstraat.

De nutswerken in de Rijselstraat zullen in januari ook verder aangepakt worden. Aan de zijde met de even huisnummer zal gewerkt worden van de Tinnenburgstraat tot de Zuidstraat. Aan de zijde met de oneven huisnummers wordt er gewerkt van de Kortemarkstraat tot aan de Zuidstraat.

Hinder en omleidingen

In de Vredelaan zal er een tijdelijke werfsituatie zijn zolang de werken in het eerste deel van de Kortemarkstraat bezig zijn. Het verkeer in de Vredelaan zal hierdoor over versmalde rijstroken moeten rijden.

  • Verkeer komende van Roeselare zal niet links kunnen afslaan richting Kortemark.
  • Kom je van Kortemark? Dan zal je verplicht rechts moeten afslaan richting Roeselare.
  • Wil je richting Brugge rijden? Neem de draaibeweging op de rotonde bij de Roeselaarseweg.

Auto's die in het centrum moeten zijn, kunnen omrijden via de Rijselstraat en de Tinnenburgstraat.

Fietsers vragen we om om te rijden via de Vredelaan en de Gitsstraat.

Voor voetgangers maken we een tijdelijke verbinding met een trage weg die uitkomt in de Eugeen van Oyestraat. Deze weg zal bereikbaar zijn vanuit de Vredelaan.

Ontdek hieronder een handig kaartje met de omleiding op getekend voor auto's, fietsers en voetgangers.

De timing van de werken kan wijzigen bij slecht weer of bij technische problemen op de werf. De laatste info vind je steeds terug op www.torhout.be/stadskernvernieuwing.

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 0 u.