Streetart gisteren, vandaag en morgen door Björn Van Poucke

In 2019 wordt het Streetartproject in Torhout helemaal op gang getrokken. In de loop van het komende maanden komen er initiatieven aan voor een groter publiek en bewonersgroepen, meer daarover op onze website en facebookpagina de komende weken. Noteer alvast het weekend van 8 en 9 juni 2019 waar we een heus stadsfestival rond Streetart en de Torhoutse inbreng zullen presenteren. U zult zonder twijfel dit met plezier in uw agenda plaatsen !

Het project wordt op gang getrokken door een eminentie op het gebied van Streetart: Björn Van Poucke, curatoror van ondermeer The Crystal Ship in Oostende en auteur van heel wat werken over deze modern kunstvorm.

Wat verstaan we onder Streetart ? Vaak misbegrepen als het mooier neefje van graffiti of dat ding dat Banksy doet, is street art de afgelopen tien jaar door historici, critici, collectioneurs en academici uitgebreid geanalyseerd in een poging om de beweging te definiëren. Geen academische feiten in deze lezing maar een goed beeld van de relevante geschiedenis, de artiesten en de verschillende stijlen. Kortom, u krijgt een antwoord op de vraag: wat is streetart, gisteren, vandaag en morgen?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Stad Torhout