Carnaval in Torhout: kermis en stoet voor jong en oud

Kom op zondag 10 maart kijken naar de carnavalstoet met de Torhoutse reuzen, de prinsenwagen met prins carnaval, de drumbands met majorettes en de talrijke groepen met kleurrijke praalwagens die door de binnenstad trekken.  


Op de Markt staat het hele weekend de kermis opgesteld. Plezier en feest voor jong en oud!  


Praktische info:
· De stoet vertrekt om 14.30 uur in de Oostendestraat. Het einde is voorzien om 17.30 uur in de Oostendestraat.
· Het parcours loopt langt de Oostendestraat, de 's Gravenwinkelstraat, de Vestingstraat, de Bruggestraat, de Burg, de Beerstraat, de Spinnenschoolstraat, de Stationsstraat, de Elisabethlaan, de Bassinstraat,
de Lichterveldestraat, de Zuidstraat, de Markt en de Oostendestraat.
· Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Je auto parkeer je best op centrumparking Blekerij, parking Industrielaan, parking Ten Walle, parking Guido Gezelle of parking Ganzevijver. Centrumparking Hofstraat is niet bereikbaar.  


Om de stoet vlot en veilig te laten verlopen, herhalen we graag nog eens volgende richtlijnen:
· De deelnemende groepen delen snoep en gadgets uit. Laat je kinderen niet zomaar snoep oprapen. Zo kunnen ze onder de wielen van de karren terecht komen.
· Op de openbare weg en op openbare plaatsen is het bezit en het gebruik van spuitbussen verboden.
· Alle groepen mogen maximum 95dB geluid produceren. Dit is behoorlijk luid. Bescherm je oren en die van de kinderen. Kom op voorhand gratis oordopjes afhalen in het Vrijetijdshuis (Markt 1).   


Inschrijven als groep kan niet meer, maar volgende groepen zullen zeker deelnemen aan de stoet:


· Harmonie Kunst en Vermaak, Torhoutse Reuzen, College van burgemeester en schepen, Torhoutse Prinsenwagen, club 8210 Veldegem, 't Go Mo Morgen zien vzw, Orde van de Sparrestee, Club bizarre, KLJ Ruddervoorde, FC Peperbusse, De Wakkojakko's, Cv de Baco's, Orde van de Stropers, De Lekkerbekken, De Tjoeptjes, De Zwalpeiers, De orde van de Harlekijntjes, KunstNaArbeid Veldegem, De Sierbuikjes, Club 69, KLJ Torhout, CV De Knoeiers, OrakKEET, Orde der Soepkiekens, De vroeteloars Heist, Orde Van de Rico's, Orde van de Pret, KPJ Eede, KLJ Aartrijke, Orde van de Biertunnetjes, CV De Muggezifters, De Uilenspiegels, De Beunboertjes en Karel van Wijnendaele.


Ben je benieuwd naar hun thema? Kom dan mee feesten op zondag 10 maart vanaf 14.30 uur! 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Lokaal Bestuur Torhout

Categorie