Marble Sounds - Concert

' (...) Het toont eveneens de veelzijdigheid aan van de band die schijnbaar moeiteloos weet over te schakelen van neoklassiek naar indiepop naar een elektronischer getint nummer. Als dit de echte kern is van Marble Sounds, zijn we meer dan ooit fan.' ★★★★ Dansende Beren

'Van Dessel speelt hoog spel: in persteksten wordt de link gelegd met Nils Frahm, Sigur Rós en Sufjan Stevens. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar het klopt ook. Zoals die andere artiesten bouwt Marble Sounds geduldig aan een eigen universum, waarin de luisteraar met plezier verdrinkt.' ★★★★ Het Nieuwsblad

Marble Sounds - In één woord: subliem!

'Marble Sounds' is het vijfde album van Marble Sounds dat in het najaar van 2022 uitkwam. Een self-titled album dus, dat symbool staat voor het nieuwe frisse geluid van de band.
Humo gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot 'Album van de Week' kroonde. De Standaard voegde de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. Singles 'Quiet', 'Never leave my heart', 'Axolotl', 'The Ever After' en 'Soon it'll Make Us Laugh' werden door de radio opgepikt. 'Quiet' kwam zelfs terecht op de soundtrack van het derde seizoen van 'Undercover' met Tom Waes.

In het najaar van 2023 speelt de band een theatertour met hun vaste strijkkwartet. Goed voor 10 mensen op het podium zodat de nieuwe songs tot in de details kunnen gebracht worden. Maar ook oudere songs zoals 'Leave a Light on', komen aan bod.

Zang en piano: Pieter Van Dessel

Zang: Renée Sys

Gitaar: Gianni Marzo

Rhodes: Brecht Plasschaert

Basgitaar: Gerd Van MuldersDrums: Mattijs Vanderleen

Viool: Beatrijs De Klerck, Astrid Leeman, Stefan Wellens

Cello: Sam Faes

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Vriendenpas, -26 jaar, EDC: 20,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 4,6 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie