Benny - Pepijn Lievens

Er was een keer een gast… hij had geen geld voor de trein en hij reed dan maar mee met een goederentrein, illegaal, hij verstopte zich in een koelwagon. Maar opeens valt de deur dicht en zit hij gevangen. Als de trein stopt wordt hij gevonden, doodgevroren. Op de wand heeft hij met stylo zijn laatste uren beschreven, hoe dat hij langzaam verstijfde van de kou. Maar gans die tijd had de koelinstallatie niet aangestaan. Hij was gestorven aan ingebeelde kou!
Benny Van Gent is afkomstig van Gent. Hij woont er in een ziekenhuis. Hij staat op het dak en ziet zijn leven aan zich voorbijflitsen. 'De waarheid bestaat niet,' bedenkt hij zich, 'alleen uw eigen waarheid bestaat.' Staat hij wel echt op het dak? Is hij wel van Gent? 'Ben ik of ben ik niet?' vraagt hij zich af.
Een caleidoscoop van dromen, op een virtuoze manier aangebracht, in een woordenwaterval en een lichaamstaal die je aan je stoel bindt, en die eindigt na een ongelooflijk uur meeslepend droomspel in een wakker applaus voor zoveel creatieve gedrevenheid.
(Roger Arteel - Theatermaggezien)

Doelgroep: 2e en 3e graad secundair onderwijs

Credits:

Tekst en spel: Pepijn Lievens (vroeger bezieler van 'de Bende van de Prins')
Regie: Koen De Ruyck
Decor en licht: Geert Vandewalle
Techniek: Johannes Bellinck
In samenwerking met CC De Herbakker, Eeklo
www.pepijnlievens.com

Max. aantal leerlingen: 200

Lesmateriaal: beschikbaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 6,00
Basistarief: 6,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere