Open Monumentendag

Op 8 september 2019 vindt de 31ste editie van Open Monumentendag plaats in Torhout en dit jaar staat het domein met kasteel d'Aertrycke als 'unieke site' onroerend erfgoed in de kijker. We maken je wegwijs in de boeiende geschiedenis van haar bewoners, de architectuur van kasteel en park. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en jongeren waar vijvers, oude heksencirkels, vleermuizen en vreemde figuren een rol spelen.

Je kunt tijdens Open Monumentendag:

- Ofwel individueel via een uitgestippelde wandeling kasteel en domein op eigen tempo ontdekken - duur tussen 1 en 2 uur, naargelang .. Je kunt ook inpikken bij één van de lezingen door specialisten die gedurende de gehele dag plaatsvinden. Vergeet ook de verrassingen niet her en der te zien zijn. Start aan de info-tent voor het Kasteel.

- Ofwel kan je op geregelde tijdstippen met een gids op stap. Een duo van gidsen (een historische én een natuurgids) neemt je op sleeptouw langs de highlights. Duur max. 65 à 75 minuten. Start aan de info-tent voor het Kasteel.

- Ofwel doe je de avontuurlijke én "andere" ontdekkingstocht door het domein met je kinderen van 6/7 jaar tot …. Met speciale verhalen over vleermuizen, spoken en lokale personen. Start aan de info-tent voor het Kasteel, eigen tempo.

- Ofwel : de eigenaar zijnde het Provinciebestuur van West-Vlaanderen, architecten en specialisten zullen op vastgelegde momenten hun visie op de restauratie, geschiedenis en toekomst brengen.

Als je geïnteresseerd bent: bekijk het uurschema dat vanaf 1 augustus 2019 op de website www.visittorhout.be en www.torhout.be te vinden zal zijn.. Inschrijven vooraf hoeft niet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

provinciedomein d'Aertrycke

Organisatie

Stad Torhout

Categorie