Geef je mening over Villa 's Gravenwinkel

Er is werk aan de 's Gravenwinkel 

Onlangs werd het lokaal bestuur eigenaar van de historische site ‘s Gravenwinkel. We onderzoeken de mogelijkheden om het pand onder voorwaarden in erfpacht te geven. We gaan op zoek naar een nieuwe invulling voor het gebouw en vooral: een partner die deze mooie uitdaging op zich neemt. De stad wenst hierbij het omliggende park blijvend publiek te ontsluiten. 

Denk mee na over de toekomst van deze bijzondere plek en geef je mening via onderstaand online formulier. Het formulier blijft beschikbaar tot eind juni en de feedback wordt verwerkt in het herbestemmingsonderzoek.

Verschillende scenario’s ter inspiratie

Het onderzoeksbureau Miss Miyagi ontwikkelde drie toekomstscenario's, in overleg met de stad en het Agentschap Onroerend Erfgoed. Deze scenario's dienen als inspiratie en om de randvoorwaarden en mogelijkheden scherp te stellen.

  • Scenario 1: Co-work
    De villa wordt herbestemd tot koffiehuis met co-working. Een nieuwe hotspot voor ondernemers, met ruimte voor een koffiebar, kantoren en een polyvalente eventruimte voor bijvoorbeeld lezingen.
  • Scenario 2: Co-create
    De villa wordt een creatieve trekpleister met tentoonstellingsruimtes en ateliers voor kunstenaars en creatievelingen, aangevuld met kleinschalige horeca.
  • Scenario 3: Co-house 
    De villa keert terug naar zijn oorspronkelijke functie: een (gedeeld) woonhuis, een hotel of een bed and breakfast in het hartje van Torhout. De tuin blijft toegankelijk.