Concessies

Concessies

De concessies van een aantal graven zijn (bijna) verlopen. Daarom worden de nabestaanden systematisch aangeschreven met de vraag om de concessie te verlengen. We duiden deze graven ook aan met een aankondigingsbord. De graven waarvan de concessie na een jaar niet is verlengd, worden geruimd.

Een concessie verlengen kan via begraafplaats@torhout.be of rechtstreeks bij de dienst Burgerzaken in het stadskantoor. Ook met andere vragen rond de concessies ga je best even langs bij de dienst Burgerzaken.

Concessie nemen op Oud Kerkhof

Om een concessie te nemen op een grafzerk op het Oud Kerkhof kan je terecht bij de dienst Burgerzaken in het stadskantoor. Deze concessies zijn gratis. Wie een concessie neemt, engageert zich wel om de grafzerk in goede conditie te brengen en te houden. Na restauratie kan je kiezen voor bijzetting in het graf via urnen. Dit op voorwaarde dat het grafteken in goede staat is. Wie een beschermde grafzerk renoveert, kan ook rekenen op subsidies vanuit Onroerend Erfgoed.

Tijdens de rondleiding hoor je wat een restauratie van een grafzerk op het Oud Kerkhof inhoudt, wat dit kan kosten en wie dat kan uitvoeren. Interessant voor iedereen, maar zeker voor mensen die twijfelen om de vergunning op het familiegraf te verlengen.