Verzorging van park- en watervogels

Definitie: Onder deze benaming rangschikken we alle fazanten, kwartels, pauwen, kalkoenen, eenden, ganzen en parelhoenders.

Huisvesting: Een slaap-, eet-, en nestverblijf, aangepast aan de grootte van de dieren is nodig. Een kalkoen zal een groter hok krijgen dan een kwartel. Park- en watervogels geef je best een buitenren. Dit is begroeid met struiken en biedt ruim plaats om te scharrelen. Om de watervogels te laten genieten van een zwempartijtje, kan een vijver aangelegd worden. Deze moet gemakkelijk te reinigen zijn omdat het water vrij snel bevuild kan geraken. Dit kan voorkomen worden door aan de zuidkant struiken te planten die de felle zon filteren.

Voeding: Aangepast voedsel is te verkrijgen in de handel. Dit kan aangevuld worden met brood en etensresten. Plaats dit in het hok, zodat de dieren niet alles naar het water brengen.

Water: Zorg voor drankvoorzieningen waar ze kunnen drinken maar niet ploeteren, dus géén teil of emmer en plaats deze op een stenen vloer of betontegel.

Hygiëne: De hokken moeten regelmatig gemest en ontsmet worden. Een laagje zand over de grond van het park vereenvoudigt het werk. De eet- en drankvoorzieningen moeten regelmatig schoongemaakt worden.

eenden op de vijvereenden op de vijver

Zoeken

Contactinformatie

Domein d'Oude Smelterij Kinderboerderij
Ieperse Heerweg 5 8820 Torhout
Tel.: 050 21 67 03
Fax: 050 21 68 21
E-mail: kinderboerderij@torhout.be
Openingsuren:
domein: elke dag van 8.30-17.00 uur (van maart tot oktober open tot 18.00 uur)
Wij zijn gesloten van 24 december tot en met 1 januari
dienst: maandag tot vrijdag 8.30-12.00 en 13.00-16.30 uur
cafetaria: gesloten op maandag met uitzondering van feestdagen
verdere inlichtingen over de cafetaria: www.kiboe.be/torhout/startpagina

 

Links