Van graan tot brood

   

 

Leerjaar 1ste - 2de - 3de leerjaar
Periode september tem juni
Lesduur 2 uur
Meebrengen laarzen en aangepaste kledij
Begeleiding pedagogisch medewerker kinderboerderij

 

 

 

 

 

 

     

 

Beschrijving van de les 

Brood wordt elke dag gegeten. Aan de hand van didactisch materiaal (graanmolen, film, miniatuurlandbouwvoertuigen) ontdekken de kinderen stap voor stap welke grondstoffen er nodig zijn en hoe ze verwerkt worden tot ingrediënten voor het brood. De kinderen gaan met hun handen hun eigen broodje maken en versieren het met hun klasnummer. Tijdens het rijzen en het bakken kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de dieren.

 

Lesdoel

De kinderen kunnen na afloop van de les de grondstoffen opsommen die nodig zijn voor het maken van brood. Ze weten waar graan vandaan komt, ze kennen de relatie tussen graan en meel en ze hebben hun eigen broodje gemaakt.

 

De varianten: pistolets, paaskrans en Sint-Niklaaskoeken.

Zie ook projecten: Week van de Smaak!

Voor de kinderen uit de derde kleuterklas kan het bakken van brood of het bakken van mini-cakejes aangevraagd worden vanaf het tweede trimester!!!

 

Zoeken

 

Links