Tarieven De Lijn

60 minuten onbeperkt overstappen

Omdat het zonetarief achterhaald is en te ingewikkeld voor de reizigers, verdwijnt het systeem van korte (1-2 zones) en lange ritten (3 zones en meer). Reizigers betalen vanaf 1 februari 2015 voor 60 minuten rijden, in plaats van voor het aantal zones dat ze willen doorkruisen.

Een reiziger mag voortaan een uur lang onbeperkt overstappen op het hele net van De Lijn. Zo is het mogelijk om in Mechelen de bus te nemen naar het station, vervolgens de trein naar Antwerpen Centraal en daar weer een bus of tram. Na dat uur mag een reiziger niet meer overstappen, maar kan hij wel zijn rit afmaken. Met een sms-ticket mag dat niet: het is 60 minuten geldig.

 

Minder vervoerbewijzen

Er zijn drie tarieven voor losse vervoerbewijzen: een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart.

Voor meer info zie website: www.delijn.be/tarieven

 

Geen gratis meer

Alleen personen met een handicap en hun begeleider, oudstrijders en oorlogsinvaliden kunnen nog gratis reizen. Voor 65-plussers, kinderen van 6 tot en met 11 jaar en de rechthebbenden op een sociaal tarief is er een laaggeprijsd jaarabonnement.

Vlaamse 65-plussers moeten vanaf 1 september 2015 betalen. Ze kunnen een jaarabonnement nemen (Omnipas 65+), of een Lijnkaart, sms-ticket of biljet gebruiken. Voor senioren die op een jaar tijd 17 keer heen en terug reizen met de bus of tram, is een jaarabonnement het voordeligst.

 

Sociaal tarief voor 150 000 abonnees

Mensen die in aanmerking komen voor een verhoogde  tegemoetkoming (VT) kunnen dit via een jaarabonnement.

 

Abonnementen

Jongeren van 12 tot en met 24 jaar kunnen genieten van een Buzzy Pazz. Tussen 25 en 64 jaar kan een Omnipas aangekocht worden.

Voor meer info zie website: www.delijn.be/tarieven

Zoeken

 

Links