Parkeren in het centrum van Torhout

Parkeerbeleid

Je hoeft in Torhout niet ver te parkeren of lang te stappen om bij je favoriete handelszaak te zijn. Deze troef van bereikbaarheid wil Torhout absoluut blijven uitspelen. Klanten moeten dicht bij de handelszaak van hun keuze gemakkelijk een parkeerplaats kunnen vinden.  Daarom wordt in het centrum een gericht parkeerbeleid gevoerd en zijn er zones met parkeerduur beperkingen: blauwe zone of betalend parkeren zorgt ervoor dat een maximum aan parkeerplaatsen beschikbaar blijft voor klanten.
Met dit gericht parkeerbeleid hopen we al wie hier komt winkelen een bloeiend handelsapparaat te kunnen aanbieden, het te behouden en versterken.

Zones met parkeerduur beperkingen

In het centrum van Torhout kun je op diverse plaatsen geconfronteerd worden met parkeerduur beperkingen. Wil je lang parkeren dan kan dat op één van de vele gratis parkeerplaatsen op wandelafstand van het centrum.

In hoofdzaak zijn er twee zones met parkeerduur beperkingen. Blauwe zones waar je gratis kunt parkeren, op voorwaarde dat je gebruik maakt van de blauwe parkeerschijf. Zones met betalend parkeren waar je aan de automaat een parkeerticket neemt en, zo je er langer dan een half uur wilt staan, ook parkeergeld betaalt. Dit geldt van 9 uur tot 18 uur uitgezonderd op zon- en feestdagen.

Mobiel betalen in Torhout

Via sms of app je parkeergeld betalen is handig en snel: je verliest geen tijd aan de parkeerautomaat, je dient niet op voorhand te bepalen hoelang je wil blijven staan en je betaalt enkel voor de minuten die je effectief parkeert. In het verleden kon je in Torhout reeds “mobiel” betalen via Parkmobile, maar de stad heeft beslist om als eerste in West-Vlaanderen het Belgian Parking Register (BPR) in te schakelen om zo meerdere mobiele providers hun diensten te kunnen laten aanbieden in de stad. Zo kan u nu zelf kiezen via welke mobiele provider u uw parkeergeld wil betalen.

Momenteel zijn volgende providers actief in Torhout:

www.parkmobile.be

www.4411.be

www.yellowbrick.be

www.easypark.be

De actieve providers hebben stickers hangen op de automaten waar u kan zien hoe u via hen kan betalen.

 

Relevante links

betalend parkeren

blauwe zone

zones parkeerduurbeperkingen

gratis parkeren

gemeentelijke parkeerkaarten

motorrijders

handhaving - klachten

recente wijzigingen verkeersreglement

 

Zoeken

 

Links