Parkeren in het centrum van Torhout

Parkeerbeleid

Je hoeft in Torhout niet ver te parkeren of lang te stappen om bij je favoriete handelszaak te zijn. Deze troef van bereikbaarheid wil Torhout absoluut blijven uitspelen. Klanten moeten dicht bij de handelszaak van hun keuze gemakkelijk een parkeerplaats kunnen vinden.  Daarom wordt in het centrum een gericht parkeerbeleid gevoerd en zijn er zones met parkeerduur beperkingen: blauwe zone of betalend parkeren zorgt ervoor dat een maximum aan parkeerplaatsen beschikbaar blijft voor klanten.
Met dit gericht parkeerbeleid hopen we al wie hier komt winkelen een bloeiend handelsapparaat te kunnen aanbieden, het te behouden en versterken.

Zones met parkeerduur beperkingen

In het centrum van Torhout kun je op diverse plaatsen geconfronteerd worden met parkeerduur beperkingen. Wil je lang parkeren dan kan dat op één van de vele gratis parkeerplaatsen op wandelafstand van het centrum.

In hoofdzaak zijn er twee zones met parkeerduur beperkingen. Blauwe zones waar je gratis kunt parkeren, op voorwaarde dat je gebruik maakt van de blauwe parkeerschijf. Zones met betalend parkeren waar je aan de automaat een parkeerticket neemt en, zo je er langer dan een half uur wilt staan, ook parkeergeld betaalt. Dit geldt van 9 uur tot 18 uur uitgezonderd op zon- en feestdagen.

 

HOE WERKT PARKMOBILE PARKEREN

Met Parkmobile parkeert u snel, veilig en eenvoudig via de Parkmobile app of sms. Parkeren was nog nooit zo makkelijk. En betalen? Dat doet u pas op het einde van de maand via automatische bank domiciliëring of creditcard. Let wel: bij de app en sms-parkeren is het gratis half uur niet van toepassing.

Bekijk hier het filmpje

 

Via App

Stap 1: Parkeer uw auto in de zone met betalend parkeren.

Stap 2: Parkeeractie starten

De eerste keer dat u de Parkmobile app start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat u de app start wordt u automatisch ingelogd. De Parkmobile app is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows toestellen.

Zodra u ingelogd bent meldt Parkmobile u op basis van uw GPS locatie dat u zich in parkeerzone "TOR10" bevindt. 
Controleer en bevestig de parkeerzone. Druk op ‘start’. Uw parkeeractie is gestart. De teller begint te lopen. 

Aan de hand van uw nummerplaat kan de parkeerwachter zien dat u gebruik maakt van Parkmobile.

Stap 3: Parkeeractie stoppen

Bij terugkomst bij uw auto heropent u de app. U ziet uw lopende parkeeractie. Druk op ‘stop’. De teller wordt gestopt. De parkeeractie wordt naar de geschiedenis verplaatst.

 

Wachtwoord vergeten?
SMS 'pm[spatie]login' naar 4810 en ontvangt direct uw inloggegevens per sms.

 

Via SMS

Stap 1: Parkeer uw auto in de zone met betalend parkeren.

Stap 2: Parkeeractie starten

In Torhout is er enkel de parkeerzone "TOR10".
 
Sms ‘[parkeerzone][spatie][nummerplaat]’ naar 4810 om uw parkeeractie te starten. Bijvoorbeeld ‘TOR10 1abc123’.*

Heeft u zowel een privé als zakelijk account? Eindig uw bericht met #P voor het starten van een privé parkeeractie. Gebruik #Z voor een zakelijke parkeeractie. Bijv. ‘TOR10 1abc123 #P’.

Aan de hand van uw nummerplaat kan de parkeerwachter zien dat u gebruik maakt van Parkmobile.

3. Parkeeractie stoppen

Als u de parkeeractie wilt stoppen stuurt u ‘Q’ naar 4810.*

Heeft u zowel een privé als zakelijk account? Eindig uw bericht met #P voor het stoppen van een privé parkeeractie. Gebruik #Z voor een zakelijke parkeeractie. Bijv. ‘Q #P’.

 

* U ontvangt onmiddellijk een sms die uw parkeeractie bevestigt. € 0,15 per sms

 

Relevante links

www.parkmobile.be

betalend parkeren

blauwe zone

zones parkeerduurbeperkingen

gratis parkeren

gemeentelijke parkeerkaarten

motorrijders

handhaving - klachten

recente wijzigingen verkeersreglement

 

Zoeken

 

Links