d'Oude Smelterij - Kinderboerderij

 

Op het domein d' Oude Smelterij - kinderboerderij valt heel wat te beleven. Het domein van 4,5 hectare herbergt kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre, moestuin, fruittuin, boomgaard, bijenhal, demoplaats composteren en een mooie speeltuin. De stad heeft een samenwerkingovereenkomst met footstep voor een sociaal economieproject op de site. Ze staan in voor de uitbating van de gezellige cafetaria en zonnig terras, het domeinonderhoud en de conciërgefunctie. Het domein is ook het startpunt voor een mooie bewegwijzerde wandeling ‘Moereveld' van 7,5 km en vindt aansluiting op het fietsnetwerk Brugs Ommeland en is bovendien de startplaats en het eindpunt van een 10km lange skeelerroute. Verschillende verenigingen hebben er hun uitvalsbasis en huren er een lokaal voor hun vergaderingen of festiviteiten. Ook voor private feesten hebben verschillende formulles. Duizende leerlingen bezoeken jaarlijks een halve dag de kinderboerderij. Ze kunnen kiezen uit een ruime waaier van landbouweducatieve thema's.

We organiseren tal van activiteiten zoals boerderijkampen, den Uytkom (tweejaarlijks),  schaapscheerfeest (tweejaarlijks), plattelandsdag, .... Op het domein staan ook 2 trekkershutten.

Het domein is gratis toegankelijk voor individuele bezoekers. Schoolgroepen vanaf 20 personen betalen voor een vrijbezoek (zonder activiteit) tijdens de schooluren, 1.5 euro per persoon per halve dag (Torhoutse groepen krijgen 05 euro korting). Om het domein niet te belasten, vragen we ook om vooraf te reserveren.

kinderboerderij

 Geiten      

 logo provincie

 

Relevante links

Footstep (uitbater cafetaria)

Vereniging voor bedreigde neerhofdieren

Mobiele fruitpers

Kanaria          

Trekkershutten
 

Zoeken

Contactinformatie

Domein d'Oude Smelterij Kinderboerderij
Ieperse Heerweg 5 8820 Torhout
Tel.: 050 21 67 03
Fax: 050 21 68 21
E-mail: kinderboerderij@torhout.be
Openingsuren:
domein: elke dag van 8.30-17.00 uur (van maart tot oktober open tot 18.00 uur)
Wij zijn gesloten van 24 december tot en met 1 januari
dienst: maandag tot vrijdag 8.30-12.00 en 13.00-16.30 uur
cafetaria: gesloten op maandag met uitzondering van feestdagen
verdere inlichtingen over de cafetaria: www.kiboe.be/torhout/startpagina

 

Links