Nieuws

7.12.2017

Brand revinzestraat - Update

Bij de brand in de Revinzestraat te Torhout is veel rook vrijgekomen. Er werd door de brandweer onmiddellijk geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Ondertussen is deze waarschuwing terug opgeheven. 

Update: 7 december

Naar aanleiding van de brand in de Revinzestraat te Torhout van dinsdag 5 december 2017 kunnen wij volgende zaken melden:

-Een gespecialiseerd labo was ter plaatste en heeft verschillende vaste stalen genomen. De resultaten wijzen uit dat de asbestresten zich concentreren rond het huis in de Revinzestraat 3, waar de brand zich voordeed. Op bevel van de burgemeester komt morgen een gespecialiseerde firma ter plaatse die het gebied zal afdekken. Door de recente regenval werden de aanwezige asbestresten ondertussen bevochtigd en werd het risico op verdere vezelverspreiding nihil. De directe buurtbewoners worden door het stadsbestuur persoonlijk op de hoogte gebracht.

- De luchtmetingen waren reeds goed en ook in de grondstalen blijken nu slechts beperkte fragmenten teruggevonden te zijn. Voor de locaties waar fragmenten werden aangetroffen, heeft het stadsbestuur reeds contact opgenomen met de betrokkenen.

- Ook de melding die was binnengekomen van een bewoner uit de Leopoldstraat bleek negatief.

- Het is steeds mogelijk dat er nog kleine asbestfragmenten teruggevonden worden in de omgeving. Bewoners mogen deze fragmenten zelf opruimen en gratis deponeren in het containerpark. Gelieve hierbij rekening te houden met een aantal voorzorgsmaatregelen. Meer info

De deeltjes die op de grond terechtgekomen zijn vormen geen gevaar wanneer ze niet aangeraakt worden. Heb je vragen of zie je toch nog iets verdacht? Contacteer dan het Lokaal Bestuur Torhout via info@torhout.be of 050 22 11 22 

Zoeken

 

Links