Na wateroverlast

• Neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. Hij kan al uw vragen beantwoorden en zal u helpen om de schaderegeling op gang te brengen.

• Neem foto's van de beschadigde plaatsen: ze kunnen van pas komen in uw verzekeringsdossier.

• Reinig uw woning en desinfecteer met bleekwater.

• Verlucht en verwarm tegelijkertijd uw vertrekken.

• Tal van kelders dienen als voorraadruimte. Er zal een grote hoeveelheid voedsel of drank opgeslagen zijn. Enkele richtlijnen:

o Niet-hermetisch verpakt voedsel en/of drank en voedsel en/of drank dat open geweest is, mag niet meer gebruikt worden voor consumptie.

o Hermetisch verpakt voedsel en/of drank

  • Conserven mogen afgewassen worden met een mengsel van javel en water (1 deel javel en 9 delen water). Na afwassen zeer goed afdrogen. Javel bevat zout zodat bij slecht afdrogen het blikje kan roesten. Voedsel uit verroeste blikjes wordt uiteraard weggegooid.
  • Voedsel in plastic en vacuüm verpakt afwassen met een doek, gedrenkt in het mengsel javel/water en zeer goed afdrogen.
  • Drank met plastieken stop of met een kroonkurk goed afwassen aan de sluiting zodat bij het openen geen besmettingsgevaar komt via het inschenken van de fles.
  • Drank met kurken stop komt best niet in aanraking met de javel. De stop zal drogen. Voordat de fles ontkurkt wordt, moet de hals nogmaals afgewassen worden, maar niet met javel. Het risico bestaat wel dat de drank, indien de fles in het water gelegen heeft, is veranderd van smaak.
  • Voedsel uit de diepvries en/of de ijskast mogen niet meer gebruikt worden. GFT-afval kan eventueel gecomposteerd worden. Ontdooide vleeswaren kunnen worden aangevoerd naar het recyclagepark en worden van daaruit afgevoerd naar Rendac. De rest is te beschouwen als restafval. Er moet vermeld worden dat door het water een snellere ontdooiing plaatsvindt en dat al dit voedsel ongeschikt is voor consumptie.

 

Zoeken

 

Links