Moereveldpad

Leerjaar: 3de 4de 5de 6de leerjaar en secundair

Periode: september t.e.m. juni

Lesduur: dag of halve dagactiviteit

Meebrengen: aangepaste kledij en goede wandelschoenen of laarzen

Begeleider: educatief medewerker kinderboerderij

   

 

 

Het Moereveldpad is een prachtige bewegwijzerde provinciale wandelroute van 7,6 km met begin- en eindpunt aan de kinderboerderij.

Langs het pad staan 10 educatieve borden. Ze kunnen een leidraad vormen om zelf met de klas op stap te gaan.

Op de kinderboerderij ligt een map ter beschikking om de wandeling voor te bereiden.

Natuurlijk kunnen jullie ook op stap met een educatief medewerker van de kinderboerderij. Je kan kiezen tussen een halvedag- of dagactiviteit. Kiest u voor een halve dag dan wandelen we het eerste deel van het moerveldpad (± 4 km). Let op: er is dan wel een verschillend start- en eindpunt. Wij vragen dan wel om de educatief medewerker een lift te geven tot aan de kinderboerderij. Tijdens de wandeling komen jullie meer te weten over de eeuwenoude geschiedenis van de streek, de natuur op het platteland en natuurlijk een flinke brok landbouw. Voor de volle dagactiviteit moet je rekenen op 4,5 uur, pick-nick inbegrepen.

Wie wenst kan met Harry (onze mascotte) op stap. Hij begeleidt de leerlingen, die in kleine groepjes met een tasje op stap gaan. In het tasje steekt een zoektocht en de nodige materialen om de opdrachten uit te voeren. Terug op de kinderboerderij kunnen ze hun antwoorden controleren.

Zoeken

 

Links