Inleiding dwarsfluit

Dwarsfluit is een instrument dat al sinds heel lange tijd bespeeld wordt! In de prehistorie al maakten mensen de beenderen van dieren hol en boorden ze er gaatjes in om muziek te kunnen maken. Vandaag spelen we niet meer op beenderen van dieren, ook niet meer op houten dwarsfluiten, maar wel op een mooi blinkend exemplaar van zilver of goud!
In de dwarsfluitles leer je hoe je moet blazen op dat gaatje dat helemaal links van de fluit zit. Je hebt immers geen mondstuk om in je mond te steken zoals bij een blokfluit of klarinet.
Wanneer je dat onder de knie hebt, leren we hoe je de verschillende noten moet spelen op je instrument en na enkele weken al kan je echte liedjes spelen!
Als je met enkele leeftijdsgenootjes in de les zit, gaan we zelfs samen muziek maken. Iedereen krijgt een eigen partituur met andere noten erop, maar als je allemaal samen begint te spelen klinkt het liedje toch heel mooi! Op de opendeurdag en de jaarlijkse voorstellingen van de Academie spelen we dan ook met iedereen van de klas samen.
Je leert natuurlijk niet alleen hoe je je mond en je vingers moet houden, maar ook hoe je best ademt, zodat je tonen van wel een halve minuut kan spelen!
In de dwarsfluitles werken we heel erg goed, maar er is ook altijd plezier. Soms zijn er liedjes die je met een cd kan meespelen, net als op de radio!
Kom zeker eens luisteren of proberen en je zal zien dat dwarsfluit spelen één van de leukste dingen is die je al gedaan hebt!

 

Zoeken

Contactinformatie

Kunstacademie
Bruggestraat 12, 8820 Torhout
Tel.: 050 21 56 55
E-mail: secretariaatacademie@torhout.be
Directeur: Johan Vandecaveye
E-mail: academie@torhout.be
Contacturen secretariaat
maandag, donderdag en vrijdag: 16.00 - 19.00 uur
dinsdag: 11.00 -12.00 uur en van 16.00 - 19.00 uur
woensdag: 14.30 - 19.00 uur
zaterdag: 09.30 - 11.30 uur.

 

Links