Heraanleg Vredelaan fase 2

 

~        Omschrijving van de werken

Na de heraanleg van de Vredelaan fase 1, vanaf de Roeselaarseweg tot aan de Kortemarkstraat, en de renovatie van de Kortemarkstraat zelf, wordt in de fase 2 het stuk van de Vredelaan, vanaf de Kortemarkstraat tot en met het kruispunt Oostendestraat, vernieuwd.

Wegbeheerder van deze weg is de Administratie Wegen en Verkeer (AWV). Naast AWV en de stad Torhout neemt nog een derde partner deel aan de vernieuwing van de Vredelaan, met name Aquafin nv. Zij staan voor een groot deel in voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel.

AWV en de stad komen tussen in de aanleg van de nieuwe weg. De nieuwe rijweg wordt uitgerust met aan beide zijden een enkelrichtingsfietspad tot aan de nieuwe rotonde aan de Oostendestraat.

Deze rotonde beschikt over twee autorijstroken om een vlotter verkeer mogelijk te maken uit de verschillende richtingen: Oostende, Brugge, Roeselare en centrum Torhout.

 

De aanleg gebeurt in fases:

 

Fase 1a: riolerings- en wegeniswerken in de Vredelaan, tussen de Kortemarkstraat en Revinzestraat (lengte fase: 650m). Het kruispunt met de Revinzestraat blijft tijdens deze fase nog open. Er komt een beveiligde oversteek voor fietsers aan de Molenstraat.

Voor fase 1 (a+b) heeft de aannemer 70 werkdagen tijd.

 

Fase 1b: riolerings- en wegeniswerken op het kruispunt Vredelaan / Revinzestraat / Werkenstraat en rioleringswerken in de Vredelaan t/m de Oostendestraat (kant centrum). (lengte fase: 50m). Dit kruispunt kent een belangrijke doorstroming komende uit de wijk Don Bosco en wordt gedurende een zeer beperkte periode opgebroken en heraangelegd.

Voor deze fase heeft de aannemer 10 werkdagen tijd. Deze start wanneer fase 1a nog bezig is.

 

Fase 2a: riolerings- en wegeniswerken in de Vredelaan, vanaf kruispunt Revinzestraat, ¾ van de rotonde Noordlaan / Vredelaan, Oostendestraat (tak centrum), ½ van de Noordlaan (lengte fase: 400m). Kruispunt Revinzestraat is terug open voor verkeer. Enkel doorgaand verkeer op de as Oostende/Brugge. Oostendestraat (tak centrum) afgesloten voor verkeer.

Voor fase 2 (a+b) heeft de aannemer 80 werkdagen tijd.  Fase 2 mag pas starten als fase 1 volledig afgewerkt is.

 

Fase 2b: riolerings- en wegeniswerken deel Oostendestraat - kant Zomerstraat, deel Noordlaan - kant centrum.(lengte fase: 200m). De Vredelaan tussen Revinzestraat en Oostendestraat is nog steeds onderbroken. Enkel doorgaand verkeer op de as Oostende/Brugge. Oostendestraat (tak centrum) afgesloten voor verkeer.

Op de as Oostende/Brugge kan tijdelijk gewerkt worden met verkeerslichten.

Voor deze fase heeft de aannemer 40 werkdagen tijd. Deze start wanneer fase 2a nog bezig is.

 

Fase 3: riolerings- en wegeniswerken deel Oostendestraat - kant Hogestraat, Hogestraat, ½ van Noordlaan (lengte fase: 300m). ¾ van het vernieuwde kruispunt is reeds overrijdbaar en er wordt gewerkt met verkeerslichten om de 3 hoofdassen te ontlasten: Oostende-Brugge, Oostende-Roeselare, Brugge Roeselare. Oostendestraat (tak centrum) afgesloten voor verkeer. Hogestraat afgesloten voor verkeer.

Voor deze fase heeft de aannemer 50 werkdagen tijd. Fase 3 mag pas starten als fase 2 volledig afgewerkt is.

 

Fase 4: rioleringswerken langs de Noordlaan (collector en RWA-riolering), werken in weiland Filip van Kleefstraat, Diederik van den Elzaslaan, Aartrijkestraat (lengte fase: 1800m).

De nieuwe rotonde is volledig afgewerkt en overrijdbaar in alle richtingen.
Tijdens deze fase wordt gedurende een beperkte tijd de Aartrijkestraat, Filip Van Kleefstraat en Diederik Van den Elzaslaan afgesloten voor verkeer.

Voor deze fase heeft de aannemer 100 werkdagen tijd.

 

~        Timing

De aannemer is ondertussen de 3de fase aan het afwerken. De rotonde werd eind oktober opengesteld voor alle verkeer.
Er is nog enige hinder voor de bewoners langs de Oostendestraat, kant Hogestraat en de bewoners van de Hogestraat en omstreken.

Ondertussen is ook de 4de fase in uitvoering. De aannemer plaatst riolering langs de Noordlaan en in de nabijgelegen landerijen. Vanaf 8 maart plaatst de aannemer riolering in de Noordlaan, t.h.v. de Aartrijkestraat. Hiervoor is het noodzakelijk de helft van de rijweg af te sluiten.
Een laatste deel in deze fase is de aanleg van riolering in de Filips van Kleefstraat en gedeelte Aartrijkestraat. Dit start eveneens in maart.

 

~        Omleidingen

Alle groot verkeer, komende vanuit Roeselare, Diksmuide, Brugge en Oostende wordt nog steeds omgeleid via de E403.

Het verkeer kan reeds de rotonde oprijden en de gewenste richting volgen. Plaatselijk verkeer ondervindt nog enige hinder door kleine omleidingen.

Alle handelszaken zijn terug bereikbaar zonder omleiding.

Vanaf 8 maart wordt de helft van de rijweg  (kant Aartrijkestraat) in de Noordlaan t.h.v. de Aartrijkestraat afgesloten. 
Het verkeer komende vanuit Roeselare kan naar Brugge en naar het centrum rijden.
Het verkeer komende vanuit Brugge kan enkel rechtdoor richting Roeselare rijden.
Het verkeer vanuit het centrum kan enkel richting Brugge rijden. 
Het verkeer komende vanuit Aartrijke kan via de Oude Gentweg alle bestemmingen bereiken.
Aartrijke is te bereiken via de omleiding nl. via de Noordlaan, Industrielaan, Aartrijkestraat.

Alle handelszaken zijn terug bereikbaar zonder omleiding.

 

~        Huisvuilophalingen

De huisvuilzakken dienen telkens gegroepeerd aan het einde der werken geplaatst te worden.

Zoeken

Contactinformatie

Dienst Infrastructuur
Stadskantoor Aartrijkestraat 11/B 8820 Torhout Tel. : 050 22 11 39 Fax : 050 22 05 80
Ingenieur openbare werken: An Wostyn (E-mail: an.wostyn@torhout.be) Deskundige: Bryan Maelbrancke (E-mail: bryan.maelbrancke@torhout.be) Administratie: Evy Bouckaert (E-mail: evy.bouckaert@torhout.be) Mieke De Gryse (E-mail: mieke.degryse@torhout.be)
Openingsuren: Maandag t.e.m. vrijdag van 9 uur tot 12.00 uur  woensdag  van 13.30 uur tot 17.00 uur 

 

 

Links