Inleiding klarinet

accordeonDe klarinet behoort tot de houtblazers met een enkel riet. De naam is een verkleinwoord van het Italiaanse ‘Clarino' en betekent ‘trompet'. De klarinet bestaat uit een cilindrische holle pijp met gaten, waarvan sommige met de vingers worden afgedekt en andere door een klep.

De klarinet onderscheidt zich van andere blaasinstrumenten door zijn zachte en warme klank en lijkt sterk op het timbre van de menselijke stem.

Klarinetten bestaan er in heel veel soorten en maten, van heel klein, kleine klarinet tot een hele grote contrabasklarinet. In de Academie leer je eerst de 'gewone' klarinet in Bes bespelen.

Voor leerlingen die graag in groepsverband spelen, is klarinet een uitstekend instrument. Al van in de lagere graad is er regelmatig één uur samenspel voorzien in de klas met alle leerlingen.

Klarinetten zijn de 'violen' van het harmonieorkest en zijn dus in zo'n orkest talrijk aanwezig. Als klarinettist krijg je de mogelijkheid om je aan te sluiten in één van de harmonieorkesten in de buurt en nog meer musiceervreugde te beleven!

Search

Contactinformatie

Kunstacademie
Bruggestraat 12, 8820 Torhout
Tel.: 050 21 56 55
E-mail: secretariaatacademie@torhout.be
Directeur: Johan Vandecaveye
E-mail: academie@torhout.be
Contacturen secretariaat
maandag, donderdag en vrijdag: 16.00 - 19.00 uur
dinsdag: 11.00 -12.00 uur en van 16.00 - 19.00 uur
woensdag: 14.30 - 19.00 uur
zaterdag: 09.30 - 11.30 uur.

 

Links