Verzorging van konijnen

Verzorging en voeding van het konijn

Een konijntje bij je thuis houden is niet alleen héél leuk maar vraagt ook een beetje werk. Om de kinderen, die graag een konijntje willen houden een beetje te helpen, geven wij hier graag een beetje uitleg.

 Snuf, één van onze konijnenSnuf, één van onze konijnen

Je moet je konijn iedere dag vers eten en drinken geven en elke week het hok schoonmaken.
Indien je het zelf wenst kan je ook voor de gezondheid je konijn om het half jaar laten inenten en 1 keer per jaar meenemen naar de dierenarts, maar dit is niet noodzakelijk.

Het eten voor het konijn bestaat uit speciale konijnenkorrels (al dan niet vermengd met een beetje granen) en wat hooi. Een wortel, een beetje sla of het blad van een bloemkool mag ook, maar niet te veel.

Het drinken bestaat dagelijks uit vers water.

De tanden van een konijn blijven groeien, om deze kort te houden kan je het beste een dikke tak bij je konijn in het hok leggen, zodat hij hieraan kan knagen en zo kunnen zijn tanden afslijten.

De nagels kunnen geknipt worden met een nagelknipper, let wel op dat je enkel de puntjes afknipt en niet heel de nagel, en dit evenwijdig aan het “teennagel oppervlak”.

De konijntjes worden ook om het half jaar ingeënt tegen het VHS (RHD) - virus, eventjes aan de dierenarts vragen wat je hiervoor moet doen. Ze kunnen ook ingeënt worden tegen een ziekte met een heel moeilijke naam, myxomatose.

Zo, wij hopen dat je al een beetje op weg geholpen bent om goed voor je konijntje te zorgen, zodat je er heel veel plezier kan aan beleven. En als je nog vragen hebt, mag je ons altijd bellen op het nummer 050 21 67 03 van de kinderboerderij.

Search

Contactinformatie

Domein d'Oude Smelterij Kinderboerderij
Ieperse Heerweg 5 8820 Torhout
Tel.: 050 21 67 03
Fax: 050 21 68 21
E-mail: kinderboerderij@torhout.be
Openingsuren:
domein: elke dag van 8.30-17.00 uur (van maart tot oktober open tot 18.00 uur)
Wij zijn gesloten van 24 december tot en met 1 januari
dienst: maandag tot vrijdag 8.30-12.00 en 13.00-16.30 uur
cafetaria: gesloten op maandag met uitzondering van feestdagen
verdere inlichtingen over de cafetaria: www.kiboe.be/torhout/startpagina

 

Links