Tentoonstelling DIALOOG

Uniek project! 

'DIALOOG' is een expositie in het stadskantoor van Torhout en het resultaat van een doorgedreven samenwerking tussen het Museum Torhouts Aardewerk en De Andere Academie. 

De kunstwerken werden in 2015 reeds gecreëerd door de cursisten van De Andere Academie, een teken-, schilder- en boetseeracademie voor mensen met een beperking, ondertussen samengesmolten met Kunstacademie Torhout.

Tijdens een bezoek aan het Museum Torhouts aardewerk leerde de gids hen anders te kijken en te ervaren, door hen het verhaal achter het voorwerp te vertellen. Vervolgens mochten de cursisten van het keramiekatelier het voorwerp uitkiezen dat hen het meest aantrok. Met een foto van hun lievelingsvoorwerp gingen ze aan de slag en creëerden ze een nieuw object. In de tentoonstelling DIALOOG worden die nieuwe objecten naast het originele werk geplaatst: een dialoog tussen oud en nieuw, een mooi en vernieuwend verhaal.
 
Na een succesvolle tentoonstelling in het Vlaams Parlement verhuizen de creaties nu naar het Stadskantoor!

Praktisch

De tentoonstelling is toegankelijk tot en met 7 januari 2018 op de benedenverdieping van Stadskantoor Torhout, Aartrijkestraat 11/B, 8820 Torhout.
Openingsuren: 8.30-12 en 13.30-17 uur.

Zoeken

 

Links