Nieuws

4.5.2017

De Grote Sportinspraak

Op 4 mei organiseert de stedelijke sportraad "De Grote Sportinspraak", een open algemene vergadering waarin gediscussieerd wordt over actuele sportthema's. De sportraad roept iedereen op om deel te nemen. Op basis van de resultaten wil ze aan de slag met een visienota die ze eind 2017 aan het stadsbestuur zal overhandigen.

Iedereen kan deelnemen! We willen tijdens "De Grote Sportinspraak" niet enkel de vaste leden van de sportraad bereiken. Al wie interesse heeft in sport en mee wil nadenken over hoe de stad met het sportbeleid moet omgaan is welkom. Dus aan alle gepassioneerde sporters, supporters, bestuursleden, ouders of grootouders en al wie ideeën heeft over de uitdagingen voor het sportbeleid van Torhout: wees op 4 mei op de afspraak!

Waar en wanneer? "De Grote Sportinspraak" gaat door op donderdag 4 mei om 19.30 uur in zaal de Mast, Industrielaan 2 te 8820 Torhout.

Discussiethema's:  er worden verschillende discussietafels georganiseerd. Elke deelnemer kan aanschuiven aan 2 discussietafels. Volgende elementen komen alvast aan bod:

  1. Zwemmen in Torhout: toekomstvisie?
  2. Multimove, een opdracht voor de sportclubs, scholen en/of de stad?
  3. Uitbouw van de stedelijke sportinfrastructuur: visie op lange termijn?
  4. Subsidies voor sportverenigingen en sportevenementen, een middel om kwaliteit te stimuleren?
  5. Gebruik van schoolsportzalen: de knelpunten en mogelijke oplossingen?
  6. Verkiezingen en huldigingen van kampioenen.
  7. Sport voor iedereen: hoe mensen uit kansengroepen betrekken en aanzetten tot sporten?
  8. G-sport, sporten voor mensen met een beperking.
  9. Wat kan de stad betekenen voor de individuele sporter?

 

Hoe deelnemen? Schrijf nu HIER online in voor 25 april of stuur een mail naar: sportdienst@torhout.be (met vermelding van je naam, 2 discussiegropen en 1 reservethema)

We verzamelen ideeën die positief en opbouwend zijn, aanvullend is een tafel voorzien waar je met klachten, meldingen van defecten en problemen tercht kan.

 

Zoeken

 

Links